Ще има още филми от “Междузвездни войни” – това стана ясно от официално изявление от кино гиганта “Дисни”. Към момента обаче не е ясно дали новите ленти ще бъдат свързани с настоящата история или ще следват схемата на “Соло” и Rogue One, които се развиват в същата вселена.

Според информацията компанията подготвя три нови ленти от “Междузвездни войни”, които ще бъдат по кината след премиерата на “Междузвездни войни: Възходът на Скайуокър”.

Първият от тези филми ще бъде на голям екран на 16 декември 2022 г., а другите два ще бъдат отново около Коледа, но през 2024 и 2026 г.

В същото време компанията отлага втората част на “Аватар” на Джеймс Камерън с още една година. Лентата ще бъде по кината на 17 декември 2021 г., “Аватар 3” се очаква през 2023 г. Джеймс Камерън неведнъж е заявявал, че историята ще бъде разгърната в общо пет филма, като “Дисни” планират премиерните дати за четвърта и пета част през 2025 и 2027 г.

Всички ленти ще бъдат премиерни през декември малко преди или около Коледа, което затвърждава тактиката на компанията да пуска големи блокбъстъри за празниците.

От компанията публикуваха и премиерните дати за нови филми по “Х-мен”, “Уестсайдска история”, “Круела” и “Ад Астра” – космическа драма с Брад Пит в главната роля.

“Вълнуваме се, че ще предложим на публиката богато и разнообразно кино изживяване с нашата дългосрочна стратегия, част от която ще бъдат нови филми от сагата “Междузвездни войни” и “Аватар”, коментира Катлийн Таф, президент в компанията.