Животът на Бритни Спиърс отново ще бъде обект на документален филм без изричното разрешение на певицата - този път обаче "Нетфликс" е начело на проекта, съобщава "Хъфингтън поуст".

След месеци на спекулации, че стрийминг гигантът работи по проект за попечителството над поп звездата, което получи широк обществен отзвук, в сряда излезе и първият трейлър на "Бритни срещу Спиърс" (Britney vs. Spears).

Режисиран от Ерин Лий Кар (позната с работата си по How to Fix a Drug Scandal), документалният филм ще се "фокусира около изключително необичайното попечителство на Бритни Спиърс и ще включва ключови фигури в орбитата на певицата", според информация на "Варайъти".

Премиерата на филма е насрочена за 28 септември - ден преди следващото съдебно дело в продължаващата битка на Бритни да възстанови контрола над живота си.

От миналата есен Бритни Спиърс се бори публично да си върне контрола над финансите и свободата си от своя баща Джейми Спиърс, като всичко това се случва на фона на засилен медиен и обществен контрол около казуса.

Преди няколко месеца документалният филм "Framing Britney Spears" на "Хулу", реализиран в партньорство с FX и "Ню Йорк Таймс", показа колко силно контролиращо е било попечителството над Бритни, както и начинът, по който медиите, Джъстин Тимбърлейк, баща й Джейми Спиърс и други хора са се отнасяли към звездата.

Вижте повече за Бритни Спиърс в Ladyzone.bg.