Те обичат срещите с непознати. Недостъпните места. Приключенията. Не спират да пътуват и пишат. Травъл блогърите разказват в снимки за всяко кътче, до което се докосват.

Снимка: Личен архив

38 от тях се обединяват в обща кауза – да подкрепят туризма в България по време на пандемия. Приканват затова с фото-изложба в столичен мол.

Снимка: Личен архив

„Тази година много блогъри от нашата асоциация успяха да колаборират по много различни начини – дали с хотели, услуги, туристически атракции. Ние успяхме да помогнем на закъсали отрасли, да кажем за тяхното популяризиране, за да достигне до повече хора и да допринесем за тяхното възраждане и да могат да преживеят тези тежки времена за техния бизнес“, обяснява Дарио Диониси.

Снимка: Личен архив

Изложбата показва 25 места в България, заснети от различни блогъри. Дарио ги описва като „богатство от забележителности, което хората могат да видят и да откраднат идея за бъдещо приключение“. По думите му има много добри примери за това как с доброволен труд и собствени средства красивите места могат да станат атрактивни.

Снимка: Личен архив

Кои са причините да обичаш България, на какво ухае, какво и липсва… вижте отговорите на въпросите във видеото!