През декември 2017 г. австралийският фотограф Ралф Хайманс прави последния официален портрет на принц Филип. Днес научаваме любопитни детайли за кадъра, споделени от Хайманс в подкаста на "Скай Нюз Дейли".

Снимката е направена в един от коридорите на замъка Уиндзор, но не кой да е, а там, където са разположени спалните на кралското семейство. Принцът е с официално вечерно облекло, като държи ръцете си зад гърба. Филип носи и лента на Ордена на слона – най-високото почетно отличие в Дания, което е препратка към неговото датско потекло.

Ралф Хайманс разказва защо този коридор придава допълнителна сила на кадъра. В неговото дъно е стаята, където са родени майката и бабата на Филип. Трогателно е съвпадението, че херцогът на Единбург почина именно в замъка Уиндзор.

„Сякаш целият живот на принц Филип се отразява в този коридор“ – коментира фотографът.

Повече по темата вижте в LadyZone.bg

Тези дни научихме и историята около един друг кадър на принц Филип. Дълги години той се разпространява в интернет с пояснението, че кралицата се е засмяла, защото току-що е разпознала съпруга си, облечен в униформата на гренадирски гвардеец.

Снимка: Getty Images

Кадърът е направен от Крис Йънг от „Асошиейтед прес“ през 2003 г., като историята около него е съвсем друга.

На 15 април 2003 г. Елизабет Втора трябва да направи инспекция на почетния караул в замъка Уиндзор. Малко преди началото на тържествената церемония рояк пчели си харесва един от столовете за гостите и се скупчва върху него. Налага се кралският пчелар да дойде по спешност, за да прибере насекомите. Тогава в пресата се появяват шеги, че пчелите са атакували британската армия. За щастие, щетите са минимални – само един сержант е бил ужилен по челото.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!