Докато хиляди жители на щата Флорида бяха евакуирани заради урагана „Ирма”, някои все пак предпочетоха да останат по домовете си.

Въпреки опасността да загубят всичко което имат, включително и живота си, голяма част от жителите решиха да подходят към обстоятелствата с чувство за хумор, пише в свой материал агенция „Ройтерс”.

Снимка: EPA

“Просто трябва да имаш доста бира, „Капитан Морган” (ром – б.р.), водка и ще оцелееш”, заявява пред Ройтерс 52-годишната Сара Грифит от Флорида. Тя и съпругът й, както и много други местни жители, решиха да се съберат със съседи и да се почерпят, вместо да бягат от стихията. 

Снимка: Reuters

Бетани Спагнуоло и нейният съпруг пък винаги чакат сезона на ураганите, за да карат скейтборд, използвайки чаршафи като платна във вятър с 80 км/ч.

Снимка: EPA

Други жители също подходиха с хумор – с табели по прозорците, пренасочващи „Ирма” към Северна Корея, а други осмиващи приложението Pokemon Go, което подканва потребителите да се разходят в парка по време на код "червен" за силен вятър.

Снимка: Twitter

Вдъхновен от реклама на газирана напитка, в която реалити звездата Кендъл Дженър помирява с кенчета безалкохолно полиция и демонстранти, мъж от Флорида иронично реши да предложи същата напитка на урагана „Ирма” с цел да укроти стихията.