Откакто Стивън Спилбърг обяви, че подготвя пета част от приключенията на Индиана Джоунс, киноманите по целия свят тръпнат в очакване.

Първо плъзнаха слухове, че друг актьор ще се превъплъти в ролята на легендарния археолог. Но в интервю за „Холивуд рипортър” от преди два дни Спилбърг отсече: Харисън Форд ще бъде пак Индиана Джоунс. Режисьорът не издава сюжета на новата серия, а заяви: „Единственото, което ще ви кажа е, че няма да убия Харисън накрая”.

А и не би трябвало. Ако си спомняте, в третата част, заедно с баща си д-р Джоунс, Индиана отпи от Свещения Граал, който дарява с безсмъртие.

Внимание, спойлер! Ако не сте гледали Епизод 7 на „Междузвзедни войни”, пропуснете следващия абзац!

Очевидно Спилбърг визира финалът на „Силата се пробужда”, когато Кайло Рен уби баща си Хан Соло (в ролята – Харисън Форд).

Петата част от сагата за Индиана Джоунс ще бъде продукция на Лукасфилм и, традиционно, Парамаунт. Визуалните ефекти са поверени (за щастие) на „Индъстриъл Лайт ен меджик”, която беше част от компанията на Джордж Лукас. По света „Инди 5” ще бъде дистрибутирана от Дисни, което поставя нов въпрос: щом филмът бъде пуснат във формат за домашно кино, ще има ли български превод?

Епизод 7 на „Междузвездни войни”, издаден от Дисни, се появи на DVD и Blu-ray без превод на български субтитри или озвучаване. Дали Дисни отново ще пренебрегнат родните киномани, които искат да имат в домашната си колекция всички части от сагата за д-р Джоунс?

Премиерата на „Инди 5” е насрочена за юли 2019 г. Тогава Харисън Форд ще е на 76 години. Защо Лукас и Спилбърг чакаха толкова време, за да продължат култовата поредица?!