Режисьорът и актьор Никита Михалков е роден на 21 октомври, пет месеца след края на Втората световна война. Израснал в семейството на автора на съветския (и впоследствие руския) химн, Михалков е една от най-ярките личности в руското кино.

Носител на Оскар и Гран При от Канския кинофестивал за "Изпепелени от слънцето", на Златен Лъв от Венеция за "Урга: територия на любовта" и цялостен принос, днес той прибавя към дългия списък награди и отличия званието "Герой на труда", връчено му от президента Путин.

Снимка: Getty Images

От 17 март 2011 година Никита Михалков е видеоблогър и автор на телевизонно предаване, в което в монологична форма коментира събитията от деня - най-често от сферата на политиката, не на изкуството.

Три пъти предаването му е сваляно от ефир, а след последното цензуриране Михалков еднолично приключва съвместната си работа с държавния канал "Россия 24". Причината за това е предаването, озаглавено "В чий джоб е държавата?". В него Михалков изказва предложение, че Бил Гейтс финансира Световната здравна организация по поръчка на клана Ротшилд със цел да чипира населението на планетата, използвайки ваксината от коронавирус като прикритие. Вече чипираният човек ще получава определени задачи, а ако ги изпълнява - бонуси във вид на криптовалута. Крайната цел на Гейтс и Ротшилд е "съкращаване на човешкия род".

Сваленото предаване Михалков качва в канала си в YouTube, където към днешна дата то е събрало над 6 млн. гледания.

В следващото издание на блога си той коментира критиките, които се изсипват върху него със следните думи: "Ако аз казвам нещо, то не съм длъжен да го доказвам. Ако вие ми противоречите обаче, сте длъжни да обясните защо."

По какъв начин Михалков се превърна от всеобщ любимец във видеоблогър със собствено оригинално виждане за устройството на човешката цивилизация четете в материала на Ladyzone.bg: