Необичайна история за случайните жестове на добрина трогна света. Сервитьорка успя да спаси дете от насилниците му във Флорида. Случаят става известен чак сега след приключване на делото.

Сервитьорката Флавейн Карвалхо е на работа в началото на годината, когато на нейна маса в заведението сяда семейство с две деца – малко момиченце и момче на 11 години.

Тя забелязва нещо необичайно – всички на масата поръчват храна, но не и момчето, което седи с ръце в джобовете и с качулка на главата. Карвалхо попитала бащата дали и момчето ще иска нещо за ядене, но отговорът бил „Той ще яде по-късно вкъщи“.

По същото време сервитьорката забелязва, че момчето има драскотини и синини по лицето си.

„Видях, че има голяма драскотина между веждите. Малко по-късно видях, че има и синина до окото му и наистина реших, че нещо не е наред“, разказва Карвалхо пред съда.

Тя написва бележка с надпис „Имаш ли нужда от помощ?“ и я показва на детето без родителите му да видят. Първоначално момчето поклатило отрицателно глава, но сервитьорката настояла и момчето и поклатило глава за „да“.

Карвалхо се обажда в полицията, които идват на място и разпитват родителите. Майката и бащата са задържани на място за физически тормоз над малолетни, а двете деца са отведени в болница. Момиченцето било добре, но медиците установяват, че момчето е покрито със синини от главата до петите и е изключително недохранено.

Става ясно, че на момчето му било забранено да се храни и редовно го биели.

Двете деца сега са в безопасност, а Карвалхо се превърна в местен герой, след като стана ясно как е постъпила.