Илон Мъск представи нов автомобил на „Тесла“ с име „Кибертрък“. Това е първият електрически пикап на компанията.

Новият автомобил предлага повече пространство и отново се движи със зелена енергия. Стартовата цена на пикапа е поносимите 39 900 долара.

„Кибертрък“ е с изключително футуристичен дизайн и прилича повече на автомобил от научната фантастика. Според Мъск ще бъде предлаган в още няколко версии, като цената ще варира от 50 хил. до 70 хил. долара в зависимост от добавките, които клиентите пожелаят.

Снимка: Reuters

Новият камион може да измине 800 км само с едно зареждане на батериите.

Автомобилът е с бронирано стъкло и панели, направени от същите метални сплави, които се използват за направата на космически кораби.

Снимка: Tesla

„Пикапите изглеждат по един и същи начин в последните 100 години. Трябва ни нещо ново, което да се движи със зелена енергия. Затова трябва да имаме пикап“, каза Мъск по време на представянето.

Снимка: Reuters

По време на представянето Илон Мъск поиска от зрителите да удрят с чукове по стъклата и корпуса на автомобила, за да покаже колко са здрави. Едно от стъклата, обаче, се спука и Мъск се пошегува, че „има място за още подобрения“.

Това е първият пикап на компанията, след като седанът на „Тесла“ – „Модел 3“, се превърна в най-продаваната електрическа кола в света.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!