На 17 май се сбогуваме се с известния български илюзионист Астор. Поклонението е от 13 ч. в Арменската църква на Централните гробища в София. 78-годишният артист беше обичан от почитателите и колегите си. Един от хората, които си спомнят за великия Астор е Дани Белев от „Фермата 6“, който също е илюзионист.

„Тъжно е, че си отиде, но като познавах чувството му за хумор, не би искал да плачем за него“, каза Дани Белев за LadyZone.bg. „Той би искал да станем на крака и да го изпратим с аплодисменти и усмивки.“

Дани Белев се запознава с илюзиониста в началото на кариерата си. Той признава, че когато се е срещнал с него за пръв път в бил изпълнен със страхопочитание, но е бил изненадан колко приветлив и готов да помага е великият маг.

Снимка: btvnovinite.bg

„Неговият ресторант, който се казваше „рАСТОРант”, между другото, беше притегателно място за много начинаещи фокусници“, разказа още Белев. „Астор беше винаги готов да помага, беше приятел и направо баща за младите илюзионисти.“

Точно като баща го е чувствал и илюзионистът Веселин Долмов, известен като Arsen.

"Когато спечелих втора награда на Балканите, той ми каза: "Знаеш ли, ти много приличаш на мен. Първата ми награда също беше второ място", разказа Arsen за LadyZone.bg. „Станахме толкова близки с времето, че той дори започна да се шегува и да ме представя като негов незаконен син. Казваше ми: "Викай ми тате".

Arsen, също като Дани Белев, е изпитал страхопочитание, когато за пръв път се е срещнал с Астор.

Снимка: БГНЕС

„Никога няма да забравя първия път, когато се видяхме с Астор - побиха ме тръпки, толкова силно страхопочитание изпитвах към него“, припомни си той.

Какво разказаха двамата илюзионисти и как си спомнят Астрор може да прочетете на LadyZone.bg:

 

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!