Има ли нещо общо между социално ангажирания веган и природозащитник Хоакин Финикс и персонажа му във филма „Жокера“? Само едно – и двамата са били в ареста. Както може да се очаква обаче, Финикс не е попаднал зад решетките за убийство, а заради участието си в екологичния протест на Джейн Фонда.

Дни след като получи награда „Златен глобус“ и часове преди да бъде отличен с наградата на критиците, Финикс се присъедини към поредния екологичен протест, организиран от актрисата Джейн Фонда във Вашингтон. Самата Фонда няколко пъти беше арестувана, както и други холивудски актьори.

Снимка: Getty Images

Протестът този уикенд беше насочен срещу банките и големите инвеститори, които финансират нефтодобивната индустрия. Протестиращите препречиха за известно време пътя до една от големите банки в града.

Този път на Фонда ѝ се е размина времето в ареста, но заедно с Финикс полицията арестува и Мартин Шийн. Двамата са били освободени още същата вечер.

По време на протеста Джейн Фонда обяви, че това ще е последният подобен протест, организиран от нея за известно време, но обеща в бъдеще инициативата да продължи.

Още за екологичните протести на Джейн Фонда може да прочетете на сайта LadyZone.bg: