"Подобно на кукерите в България, ние празнуваме Хелоуин, като се обличаме в различни костюми", споделя посланикът на Съединените щати в София н.пр. Херо Мустафа пред Ladyzone.bg. Но не само това - в интервю за месечната тема "Пакости и лакомства от детството" на лайфстайл сайта на bTV тя разкри и любимата си рецепта за бисквити "монстър кукис". 

- Кой е сладкишът или вкусът на Вашето детство? 

Винаги се сещам за "монстър кукис". Всеки обича сладки, но "монстър кукис" са специално нещо. Докато повечето деца получават обикновени бисквитки с шоколадови парченца, аз получавах "монстър кукис", в които имаше доста допълнителни съставки. Най-хубавото на "монстър кукис" е, че всеки може да използва различни съставки за тези сладки.  

- Кой приготвяше тези бисквити вкъщи? 

Винаги майка ми ги правеше, а ние й помагахме. Помня, че много се забавлявахме, когато ги приготвяхме заедно. Обичах да правя тези бисквитки с моето семейство. Това беше по-хубаво дори от яденето им.

- Как бихте описали Хелоуин на всяко дете по света?

Хелоуин е специален празник. Маскираш се в някакъв костюм – можеш да бъдеш любим герой от книга или любимия ти супергерой. Събираш се с приятели и семейството си и се преструваш на някой друг през цялата вечер! Празнуването на Хелоуин е дългогодишна традиция и както много традиции в Съединените щати заимства елементи от много различни култури. Повечето историци считат, че Хелоуин е свързан с древните фестивали, отбелязващи края на лятото, началото на зимата и събирането на реколтата. Подобно на кукерите в България, ние празнуваме, като се обличаме в различни костюми и си организираме тържества.

- Кой е любимият Ви момент от празнуването на Хелоуин?

Най-много обичам да наблюдавам вълнението на децата, когато избират костюмите си, а също и когато обикалят за „лакомство или пакост“. Често приготовленията започват седмици преди празника. Харесвам и това, че възрастните продължават традицията. Днес хора от всички възрасти организират събирания за Хелоиун - това вече не е само празник за децата. 

Вижте какво още сподели посланик Херо Мустафа и как да си приготвите "монстър кукис" за Хелоуин в Ladyzone.bg.