Херцогът и херцогинята на Съсекс остават без кралски титли и покровителство, след като потвърдиха пред кралица Елизабет II, че няма да се върнат към кралските си задължения, съобщи Бъкингамският дворец.

Информацията идва след месеци на спекулации относно бъдещето на принц Хари и Меган.  Официално те се оттеглиха от Короната през март миналата година с план за преразглеждане на решението им от 12 месеца.

„Както се вижда от работата им през последната година, херцогът и херцогинята на Съсекс остават ангажирани със задълженията  и службата си във Великобритания и по света. Те ще продължат да предлагат своята постоянна подкрепа на организациите, които те са представлявали. Хари и Меган ще върнат всички почетни военни титли на Короната“, заявява техен говорител.

„Кралицата писмено потвърждава, че оттеглянето от задълженията на кралското семейство прави невъзможно продължаването на изпълнението на отговорностите и задълженията, които произтичат от живота на държавна служба“, се казва още в изявлението от Бъкингамския дворец.

Още по темата от Ladyzone.bg