Дъщеричката на принц Хари и съпругата му Меган - Лилибет Даяна, която се роди през юни 2021 г., е била кръстена в дома на двойката в Калифорния.

Епископът на Лос Анджелис Джон Харви Тейлър е ръководил церемонията в петък.

Новината бе съобщена днес официално. В нея за първи път Лилибет Даяна е определена като принцеса от родителите си, което потвърждава, че те са решили да използват кралските титли и за децата си.

Говорителят на двойката посочва, че членовете на кралското семейство са били поканени на кръщенето, предаде Би Би Си. Според информация на медията обаче никой от тях не е присъствал на събитието.

Въпреки че Лилибет не е принцеса по рождение, тъй като не е внучка на управляващ монарх по време на рождението си, тя получи правото на тази титла, когато крал Чарлз се възкачи на престола.

От Бъкингамския дворец посочват, че кралският уебсайт ще бъде "актуализиран своевременно", за да отрази титлите на децата на Хари и Меган. Синът им Арчи се роди през май 2019 г.

Правилата за титлите на кралските деца са определени от крал Джордж V през 1917 г.

Като деца на син на суверен, Арчи и Лилибет автоматично имат право да бъдат наричани принц и принцеса.

По-рано тази седмица стана ясно, че Хари и Меган обмислят дали да пътуват до Обединеното кралство за коронацията на краля и кралицата на 6 май.