Технологичният гигант „Гугъл“ е започнал преразглеждане на политиката си за работа от вкъщи, съобщава Би Би Си. Компанията беше една от първите, които разпусна всичките си служители по цял свят в началото на пандемията от новия коронавирус.

Технологичната фирма възнамерява в бъдеще да позволи на работниците си да работят от вкъщи повече от 14 дни годишно, стига да искат.

Очаква се „Гугъл“ поетапно да започне да връща служителите си в офисите от 1 септември тази година, но предоставя възможност на хората сами да преценят къде да работят. Очаква се служителите да работят присъствено в поне три дни от седмицата.

Дотогава всеки служител може по избор да прецени дали иска да се върне физически на работа, или не. От компанията заявиха също, че няма да налагат задължително ваксиниране на служителите си.

„Гугъл“ възприе различен подход от повечето технологични гиганти, като позволи на по-голямата част от служителите си да работят от вкъщи.

Повечето големи компании възнамеряват да възприемат т.нар. хибриден подход на работа, който да комбинира работа от вкъщи и в офиса. Единствено от „Туитър“ обявиха, че ще позволят на служителите си да работят дистанционно когато пожелаят.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!