Котаракът Лари - главният ловец на мишки, вече десет години живее на „Даунинг стрийт“ 10. Той се настани в резиденцията на британския премиер на 15 февруари 2011 г., след като беше нает на държавна служба от тогавашния премиер на Великобритания Дейвид Камерън.

Бившият бездомник лоялно служи вече при трима премиери. Той получи неофициалната титла Главен ловец на мишки към правителство и зае поста след пенсионирането на котарака Хъмфри през 1997 г.

Снимка: Getty Images

Като една от най-известните котки в света, Лари многократно се е срещал с каймака на световната политика… макар да не харесва много мъжете. Любим му е бившият президент на Съединените щати Барак Обама, а през 2019 г. показа висше доверие в Доналд Тръмп, след като задряма в скута му.

Снимка: Getty Images

Котаракът беше централна тема и на изказване на Джеймс Камерън, който опроверга в парламента слуховете, че не се харесват.

Снимка: Getty Images

През 2019 г. се появиха слухове, че Лари може да бъде пенсиониран, тъй като Борис Джонсън предпочитал кучета, но въпреки това котаракът остана важна част от живота на „Даунинг стрийт“ 10.