Бременна пожарникарка доброволец стана символ и герой на борбата с пожарите в Австралия, предаде Би Би Си. 23-годишната Кат Робинсън-Уилямс, която е бременна в трети месец заяви, че няма да се спре пред нищо при гасенето на огнената стихия.

Робинсън-Уилямс обясни пред Би Би Си, че получила много разтревожени обаждания от роднини и приятели, след като разбрали, че тя е станала доброволец в гасенето. По повода жената публикува снимка в „Инстаграм“ с невероятно послание.

„Да, аз съм пожарникар. Не съм мъж, жена съм. Да, бременна съм. Да, отивам да гася и всичко ще бъде наред. Не, няма да си стоя вкъщи. Не, не ми пука дали ви харесва“, написа тя под снимката, на която е облечена с жълта пожарникарска униформа.

„Това е моята държава, която гори в момента. Обичам я, обичам приятелите си. И ако това означава, че трябва да съм на терен – ще бъда на терен, ако физическото ми състояние го позволява. Винаги ще се старая максимално, както всички останали“, допълва тя. 

Робинсън-Уилямс е доброволец пожарникар в местните служби вече 11 години. След като стана ясно, че Австралия се готви за катастрофални последици от горските пожари, като под заплаха е и Сидни, жената решила, че не може да стои безучастна.

Снимка: EPA

Публикацията й в „Инстаграм“ беше посрещната с много положителни коментари, като мнозина я определиха като „вдъхновение за всички момичета“.

В друг пост Робинсън-Уилямс е споделила снимка от ултразвуков преглед, на която се вижда нероденото й дете.

„Бременна в 13 седмица и продължавам. Все още се боря с пожарите. Това дете ще е малък пожарникар!“, написа тя.

Пред Би Би Си Робинсън-Уилямс заяви, че ще спре да ходи на терен, когато тялото й каже да спре. Следящият я лекар е категоричен, че всичко е наред и тя може да продължи да върши гражданския си дълг, стига да носи предпазно облекло.