Те са сензация в интернет, гледат ги половин милиард души от целия свят. Съвсем скоро ще ни дойдат на крака в България. Запознайте се с Postmodern Jukebox.

Тези симпатяги пеят най-големите хитове в ретро вариант и са сред най-големите световни сензации в момента. Скот Брадли и неговия Postmodern Jukebox доказват, че сцената не винаги трябва да е бляскава, за да те гледат половин милиард души. В ерата на интернет не се нуждаеш от звукозаписна компания, нито от мениджъри.

Скот Брадли, добре дошъл в предаването, много ми е приятно! В момента е малко след шест сутринта в Лос Анджелис, благодаря че стана толкова рано. Нуждаеш ли се от кафе?

О, да, може би. Ще ми изпратите ли по Скайп?

Кажи ми, как създаде тази група?

Като цяло, аз съм някакъв вид класическа душа. Пораснах с музиката, научих се да я обичам - опера, джаз, докато всички мои приятели слушаха поп музика. В един момент започнах да се питам - как мога да смеся тези два свята? Как би звучала поп музиката в стила, който аз обичам? Започнах да търся съмишленици, музиканти, които са подходящи за тази идея. Вече сме петдесет души, сред които са някои от най-талантливите музиканти в света.

Кажи ми сега за фона на вашите песни. Не е бляскава сцена. Доста е странно. Как ти хрумна да снимате песните си в най-обикновени стаи, апартаменти?

Да ти кажа честно, това си беше от чиста необходимост. Когато започнах проекта живеех в малък апартамент на приземен етаж в Ню Йорк. Мястото беше наистина много малко. Но имах музикални инструменти и канех приятелите си в апартамента и записвахме песните. Това се оказа добра стратегия, клиповете ни започнаха да се гледат от милиони. Осъзнах, че в този фон има много чар - да запишеш хит в хола си. Затова дори и днес, когато вече сме известни, продължаваме да записваме в хола. 

Невероятно е, че до този момент вие имате половин милиард гледания в YouTube. Ти очакваше ли подобен интерес?

Не, изобщо не сме очаквали. В един момент някои наши клипове започнаха да се гледат от един, два милиона на ден. Тогава осъзнахме, че в това, което правим има смисъл. Това е нещо, на което хората реагират. Това е лудост! Някакъв вид революция!

Харесвам начина, по който комбинирате стила на великия Гетсби с Лейди Гага.

Точно! Представете си какъв контраст. Понякога когато вземете подобна песен и я превъртите през нашата машина на времето - тя се ражда отново за нов живот.

Показахте ли на Лейди Гага вашата версия?

Мисля, че тя сама вече я е гледала. Вече имаме подкрепа от толкова много звезди като Бионсе, Мегън Трейнър, много са. Наистина е готино!

На финала - какво очаквате от българската публика и какво те да очакват от вас?

Това ще е първото ни пътуване до България. Много се вълнуваме, че ще дойдем при вас, защото знам, че имате чудесна традиция на джаз фестивали, които се организират в България. Ще ви върнем назад във времето и ще се чувствате така сякаш сте в Холивуд през 40-те години в атмосферата на „Рат Пак” и Франк Синатра. Каним ви на винтидж парти с някои от най-талантливите музиканти в света днес. Ще е истинско тържество на музиката.