Красиви, детайлни и много въздействащи – така могат да бъдат описани с няколко думи фотографиите на Калин Ботев. Освен, че обича да снима дивата природа, Калин има и мисия. Мисия, която той нарича "Снимки за смет".

Снимка: Калин Ботев

"Инициативата започна преди около година, малко по малко. Популяризирах страницата и сега има около 6000 последователи. Старая се да правя снимки, които ще се харесат после на хората и да ги подтиквам така да събират боклуците. За мен е по-чисто, когато ходя да снимам, за всички нас е по-хубаво", разказа той.

Снимка: Калин Ботев

Идеята му е креативна – за всяка снимка на чувал с боклук, събран от природата, Калин подарява една от своите фотографии.

Снимка: Калин Ботев

"Аз съм фотограф на дивата природа – снимам животни, птици, природата на България. Много често, когато снимам ми се налага да съм там, залегнал в храстите и около мен винаги е имало много боклуци. Аз ги събирам, но видях, че сам не става и се зачудих какво мога да направя, така че повече хора да събират тези боклуци, а в същото време и аз да дам нещо на природата. Дивата природа изисква много търпение, защото много рядко се случва човек да е там, когато иска да снима. Но изживяването е много хубаво и ми доставя много по-голямо удоволствие от снимането, то е нещо допълнително", добави фотографът. 

Снимка: Калин Ботев

До този момент фотографът е получил стотици снимки от своите последователи.

"Има много боклуци, твърде много, това е ясно на всички. Но пък има и много хора, които ги е грижа и ми изпращат снимки. Поне два-три пъти в седмицата ми изпращат. Така че, да има боклуци, но и правим нещо, опитваме се да помогнем и в дългосрочен план ще съберем повече боклуци, отколкото другите ще изхвърлят", каза Калин.

Снимка: Калин Ботев

Всеки, който иска да подкрепи инициативата на Калин, може да го направи лесно, чрез неговата "Фейсбук" страница, която е само на един клик разстояние.