Тъй като на все повече хора по света се налага да си останат вкъщи, за да забавят разпространението на новия коронавирус, фотографът Стивън Лавкин започва да снима различни семейства, които са се изолирали в домовете си в Бруклин, Ню Йорк.

Първоначално Лавкин снима семействата на верандите им, но скоро започва да ги заснема зад прозорците на техните къщи, пише Би Би Си.

"Когато проектът започна да еволюира, идеята за прозореца започна да придобива все повече смисъл", казва Лавкин. Прозорецът е нещо, от което гледаме към света. Нещо, което буквално рамкира как хората могат да гледат на нас и как ние гледаме към света; нещо, от което обикновено не влизаме или излизаме."

Лавкин моли всяко от семействата да сподели своето съобщение със света. Проектът продължава само около една седмица, но успява да събере много положителни реакции в социалните мрежи.

Лавкин възнамерява да продължи с проекта "Words At The Window", стига това да е безопасно.

"Надявам се, че в това време на хаос и несигурност, този проект ще помогне на хората да се чувстват по-свързани с външния свят, въпреки че всички буквално сме разделени едни от други за неопределено време", казва фотографът.

"Ако продължим да общуваме и да се свързваме с тези около нас по пряк, откровен и позитивен начин, можем да преодолеем това заедно. Няма да е лесно, но в действителност не струва нищо. Пазете се в безопасност и останете вкъщи. И както гласеше посланието на моите собствени деца: "Скоро ще бъдем заедно", допълва Лавкин.

Вижте още снимки от проекта на Стивън Лавкин в Ladyzone.bg.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!