50 години се навършват от легендарния рок фестивал "Уудсток". В малкото американско градче-домакин отбелязват годишнината с тридневен рок маратон.

На 15 август 1969 г. година в градчето Бетъл в щата Ню Йорк пристигат стотици хиляди младежи за най-големия рокфестивал на открито.

Тогава фестивалът "Уудсток" е форма на протест срещу войните и случващото се в Съединените щати и света, но и културно събитие вдъхновило поколения млади хора по света да повярват в свободата, братството между хората и силата на рокендрола. 50 години по-късно тук отново са участници от паметния концерт през 1969 г.

Първоначално организаторите, Джон Робъртс, Джоел Роузенман, Майкъл Ланг и Арти Корнфелд предвидили входният билет за феста да струва 18 долара. Но този план бързо е променен след образувалите се огромни стълпотворения край Бетъл, на стотина километра югозападно от град Удсток. Музикалното събитие става със свободен достъп в съответствие с духа му.

На сцената на фестивала се изявяват звезди като Джими Хендрикс, Дженис Джоплин, култови банди като "Ху", "Кридънс клиъруотър ривайвъл", "Кросби, Стилс, Наш енд Йънг", "Сантана" и др.