Чаровен хаос, балканско настроение и световна музика. В тази атмосфера започна юбилейното издание на фестивала EXIT в Сърбия, най-мащабният форум за електронна музика в Югоизточна Европа.

Снимка: Евгений Милов

Започнал като масов протест, EXIT събира търсачи на силни музикални усещания вече 20 години. За изминалата нощ Петроварадинската крепост на Нови Сад посрещна 42 хил. души от 70 държави.

Снимка: Евгений Милов

Посетителите наричат събитието "Балкански Уудсток" - и с право, като доказаха, че фестивалната индустрия може спокойно да се завърне към "старото нормално" отпреди пандемията.

Както и че безопасното провеждане на фестивалите може да бъде отново част от живота ни по същия начин, както са големите спортни събития.

Снимка: Евгений Милов

Официалното откриване на EXIT 2021 беше съпроводено от грандиозна заря над крепостта, като огнените й цветове се отразяваха в спокойните води на Дунав. 

Снимка: Евгений Милов

Големите музикални звезди на първата вечер бяха DJ Snake и Рони Сайз на главната сцена, а денс арената беше окупирана от техно кралиците Амели Ленс и Шарлот де Вите.

Вижте повече в галерията и видеото в Ladyzone.bg.