E.T. и Елиът от култовия филм на Стивън Спилбърг „Извънземното“ се събраха отново заедно 37 години след края на лентата. Кратката им среща е част от нова коледна реклама.

Филмът на Стивън Спилбърг „Извънземното“ е от 1982 г. и разказва историята на едно малко момче, което се запознава с посетител от далечна галактика. Лентата е с култов статус както за зрителите, така и за Холивуд, тъй като това е един от първите научно-фантастични филми с подобна история.

На края на филма E.T. се качва на космическия си кораб и заминава обратно за дома си – сцена, която всички зрители признават за една от най-тъжните и мили в киното.

Коледната реклама на „Ексфинити“ цели да събуди точно тази носталгия.

Видеоклипът започва с две деца, които играят със снега пред дома си. Лампите започват да мигат и зад един снежен човек те намират E.T.

Снимка: Screenshot / Xfinity & E.T.

Бащата на двете деца е актьорът Хенри Томас, изиграл Елиът преди 37 години в оригиналния филм на Спилбърг. Вече порасналият герой разказва на извънземното всичко, което се е случило на Земята докато го е нямало, запознава го и със семейството си.

Извънземното и семейството на Елиът празнуват заедно Коледа, но на зрителя става ясно, че посетителят от далечна галактика копнее за собственото си семейство на този ден.

Снимка: Screenshot / Xfinity & E.T.

Клипът е изпълнен с препратки към оригиналния филм на Спилбърг. Синът на Елиът е облечен по много подобен начин на оригиналните костюми, присъства и класическият кадър с летящи велосипеди на фона на Луната.

Снимка: Screenshot / Xfinity & E.T.

Видеоклипът завършва с момент достоен за много сълзи – Елиът и семейството му изпращат E.T.

Слоганът на кампанията е „Свържете се един с друг за празниците“.