Големите теми и големите спорове на годината, но и малките възможности човек да получи много без почти никаква инвестиция – това се вижда в представената „2018 година на търсене” на търсачката „Гугъл” в частта й за България.

Сред характерните търсения са „Истанбулска конвенция” и „Джендър” – терминът за полова идентичност, който противниците на международния документ срещу домашното насилие успяха да превърнат в масово употребяван синоним на хомосексуалист.

Авичи, кралската сватба, "Мега милиони" - от какво се вълнува светът през 2018 г.? Вижте ТУК

Новините – истински и фалшиви, изстреляха и непознатата до преди сделката за „ЧЕЗ-България” собственичка на „Инерком” Гинка Върбакова в списъка на най-търсените личности. Там й правят компания предимно лица от шоубизнеса.

Биткойн манията продължава и през 2018 г. След като даже по стълбовете се виждат разлепени реклами за „копачки” за криптовалута, които можете да купите на лизинг, не е изненада, че „Bitcoin” е сред най-търсените думи в българския уеб.

Политиката на Реджеп Ердоган не е сред най-интересните теми за българския онлайн потребител, но пък последиците от нея се оказват много важни у нас. Сривът на валутата на южната ни съседка направи пазаруването при комшиите задължителна част от всяка почивка и така словосъчетанието „Турска лира” се оказа едно от най-търсените.

В списъка на „Гугъл” има традиционни източници на голям трафик – търсенията на онлайн листовки и резултати от проведени шофьорски изпити, запитвания около световното по футбол и олимпиадата, както и такива за онлайн училищните дневници.

Сред ключовите думи на 2018 г. има и продукции на bTV – “Фермата”, Скъпи наследници”, „Мастършеф”, „Гласът на България” и други.