Актьорът и носител на „Оскар“ Джейми Фокс се е проявил като истински герой, спасявайки живота на катастрофирал мъж, съобщават АП и Контактмюзик.

Инцидентът е станала пред дома на Фокс в Хидън вали, Калифорния, в понеделник вечерта.

Движейки се по хлъзгав път, водачът, идентифициран по-късно като 32-годишния Брет Кайл, е изгубил контрол над пикапа си и возилото се е преобърнало. Ставайки свидетел на случилото се, Фокс позвънил на спешния телефон 911, след което се притекъл на помощ и издърпал мъжа от горящия пикап, защото той можел да се освободи от предпазния колан.

На актьора помогнал втори свидетел на катастрофата – парамедик, който в този момент не е бил на служба. Двамата са извадили Брет Кайл „секунди“ преди пикапът да се възпламени.

Вижте кадри от катастрофата:

Водачът е закаран в болница със сериозни травми и изгаряния, но се очаква да се възстанови. Мъжът същевременно е арестуван за шофиране в нетрезво състояние.

В първоначалните съобщения 48-годишният Фокс не е идентифициран като един от двамата свидетели на катастрофата, притекли се на помощ на жертвата. Впоследствие негов говорител е потвърдил, че актьорът е помогнал на пострадалия в инцидента, съобщава Контактмюзик.

След среща с бащата на пострадалия мъж, Джейми Фокс сподели пред репортери, че не се чувства като герой и просто е направил това, което е трябвало.