Тази седмица милиардерът Джеф Безос изпълни една от мечтите си и излетя в Космоса. Заедно със себе си той заведе още трима души, сред които и най-младия и най-възрастния космонавт. Но не тези постижения занимават хората в интернет. За много от тях по-интересна е формата на ракетата, която стана повод за много шеги.

Снимка: Getty Images

Според някои потребители на социалните мрежи ракетата има форма на полов орган. По тази причина някои хора веднага направиха връзка с филма „Остин Пауърс“ и ракетата на злодея д-р Зло.

Специалисти обясниха, че формата на ракетата, която напомня на гъба, е създадена така, че да побере повече хора и да им осигури възможно най-добра гледка, без да ги излага на опасност. Затова горният модул, който се отделя и след това се спуска с парашут до Земята, трябва да е широк и с плоско дъно.

Снимка: Getty Images

Не само ракетата предизвика забавни коментари, но и начина, по който Безос управлява компанията си „Амазон“.

Според един от шеговитите коментари няколкото минути, които Безос е прекарал в Космоса, са повече от цялото време, на което служителите му са имали право като почивка за тоалетна през миналата година.

Още от шегите с Джеф Безос може да намерите на сайта LadyZone.bg: