Участието на покойната актриса Кари Фишър във последния филм от сагата “Междузвездни войни: Възходът на Скайуокър” е съдба, категоричен е режисьорът на лентата Дж. Дж. Ейбрамс.

По думите му той осъзнал това благодарение на мистериозна бележка от самата Фишър, който изигра ролята на принцеса Лея в оригиналната космическа трилогия.

Въпреки че актрисата почина преди почти три години, кадри заснети през 2015 г. по време на “Силата се пробужда” позволяват нейното участие и в последната лента на сагата.

Участието й във “Възходът на Скайуокър” обяснява мистериозна бележка, която Фишър оставя на Ейбрамс накрая на биографичната си книга. Там тя пише “Благодаря на Дж. Дж. Ейбрамс, че ме изтърпя два пъти”.

Когато Фишър пише биографията си режисьорът е работил с нея само веднъж. “Съдба е да работим за втори път заедно, макар и по този начин”, коментира Ейбрамс по време на “Дисни” конвенция.

Снимка: Lucasfilm

“Сега, повече от всякога, е невъзможно да си представя, че нея я няма. Във филма е толкова жива. Не знаех как ще се справим без нея, но възможността да можем да я включим във “Възходът на Скайуокър” по някакъв начин ще я направи горда”, коментира още Ейбрамс.

Очаква се последната лента от сагата за “Междузвездни войни” да се появи по кината през декември.