Групата „Масив Атак“ е поръчала огромно проучване за отделянето на въглеродни емисии от музикалната индустрия и по-специално от концертите и турнета на групи, пише „Пичфорк“. Целта е да открият екологични варианти, които да подпомогнат индустрията и да намалят вредните влияния върху околната среда.

В официалното съобщение за проекта пише, че групата „обещава да проучи подробно въглеродния отпечатък на музикалните турнета и концерти и да предостави по-добри варианти за тяхното изпълнение бързо“.

Резултатите от изследването, както и екологичните предложения на групата ще бъдат достъпни за всички. „Масив Атак“ са категорични, че усилията на една банда няма да бъдат достатъчни да се справят с екологичната заплаха.

Проучването ще обхване частите от музикалната индустрия, които имат най-вредно влияние – транспортирането на публиката до даденото място на събитието, пътуването на самата банда, продукцията на концертното шоу и вредните емисии, които се отделят докато то тече.

По-рано този месец британската група „Колдплей“ също обяви, че няма да прави турне за новия си албум, защото търсят по-екологичен вариант за неговата продукция.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!