Остават няколко седмици до големия концерт на Dubioza Kolektiv в София на 29 ноември в зала “Арена Армеец”.

Бандата, която за последно бе у нас преди точно две години в същата зала, реши да изненада феновете си у нас предварително. Тази вечер е „подгряващото парти” на веселяците от Босна и Херцеговина в клуб „Терминал 1”. Специално за него бандата пристигна в София в пълен състав.

Dubioza Kolektiv ще изненадат феновете и с кратко акустично шоу на неочаквана локация – Женския пазар в столицата. Това ще се случи в 12 ч. на 6 ноември, сряда. Музикантите избират това място, защото според тях именно пазарът е истинското огледало на града. Обещават да черпят и с "безалкохолна ракия" всички, които ще дойдат.

Днес е и премиерата на новата песен на Dubioza Kolektiv и Manu Chao – „Cross The Line”:

За големия концерт в „Арена Армеец” на 29 ноември Dubioza Kolektiv обещават незабравимо шоу. Бандата ще изпълни някои съвсем нови песни, които ще бъдат част от предстоящия им албум. Ще чуем и добре познатите “Kokuz”, “Balkan Funk”, “Kažu”, “Free.mp3”, “Firma Ilegal”, “U.S.A.”, “No Escape (from Balkan)”, “Hay Libertad”, “Vlast i policija”, “One More Time” и много други.

Снимка: EPA

Dubioza Kolektiv е една от най-популярните и обичани балкански групи. Самите те определят стила си като “политически некоректна смесица от ска, пънк, реге, с добавка от балкански ритми”.

Снимка: EPA

Често участват в необявени изяви на открито, подкрепящи определени каузи. Запазена марка на бандата е сценичното им облекло в жълто и черно.

Снимка: EPA

„Не са много групите, които носят жълто, тъй като това е един от най-идиотските възможни цветове. Искахме да се спрем на нюанс, който ще накара хората и от птичи поглед да ни забележат на сцената”, казват Dubioza Kolektiv.