Песните за любовта не са чужди на музиката - всъщност любовта май е сред основните й теми. Но кои са реалните събития и личности, вдъхновили едни от най-известните любовни песни в историята? Разказват от Ladyzone.bg в поредица от истории в темата "Неочаквано предложение". 

Освен нейния невероятен талант, който притежава независимо от така развилите се обстоятелства, не може да пренебрегнем факта, че днес всички познаваме Гуен Стефани като музикална суперзвезда благодарение на това, че Тони Канал е скъсал с нея през 1994 г. 

По това време двамата са членове на рок групата No Doubt, като Гуен е отчаяно влюбена в него. Основната й цел в живота е да се омъжи за Канал, да имат деца и да живеят щастливо като семейство, но тази мечта е разбита на пух и прах, когато Тони къса с нея и връзката им е вече само спомен от миналото.

Огромната болка, която се надига в душата на Гуен Стефани, я вдъхновява да започне да пише песни - нещо, което никога не е предполагала, че може да прави. 

"Преди бях наистина пасивна, интересувах се само от това, че съм влюбена в гаджето си. Нямах никаква творческа сила, нищо... Но след раздялата просто започнах да пиша всички тези песни и изведнъж почувствах: "О, мисля, че наистина съм добра в това!", казва самата Стефани пред "Гардиън". 

Тези песни се раждат, за да запълнят по-голямата част от следващия албум на бандата "Tragic Kingdom", който превръща Гуен Стефани в поп сензация. 

No Doubt е създадена в Калифорния през 1986 г., като Стефани става водеща вокалистка на групата през 1989 г. Бандата постига първия си голям успех именно с албума "Tragic Kingdom" през 1995 г.

"Don’t Speak", която е любовна песен за края на връзката между Стефани и Канал, постигна светкавичен успех, достигайки номер едно в музикалната класация Billboard Top Airplay. 

Вижте как продължава историята между Гуен Стефани и Тони Канал в Ladyzone.bg.