Членска карта за фитнес и домакински уреди – това са само част от най-лошите подаръци, които можете да подарите на любимия си човек за Свети Валентин.

Романтичните жестове са част от празника на влюбените, но понякога се оказва изключително трудно да изберем подходящ подарък за половинката си. Поради тази причина експерти от компанията „Веритас Гифтс“ направиха класация на най-лошите подаръци, които никога не трябва да подарявате на любим човек за празника.

Снимка: iStock

Парфюми на знаменитости

Парфюмът сам по себе си не е лош подарък, но тези, които са част от колекциите на известни личности трябва да се избягват. Причината – обикновено те са в разпродажба и създават лошо впечатление.

Снимка: iStock

Домакински уреди

Експертите са категорични, че подаръците за Свети Валентин трябва да бъдат подбрани с мисъл и чувство. Именно поради тази причина тостер, чайник или друг тип домакински уред в никакъв случай не са подходящи.

„Не купувайте такива уреди, особено ако вие ще ги използвате повече от половинката си, за която уж са предназначени“, посочват от „Веритас Гифтс“.

Снимка: iStock

Евтин шоколад

Да, изразът „любовта минава през стомаха“ е верен, но… не и когато правим компромис с качеството. Шоколадът е класически избор за празника на влюбените, но ако е закупен от близкия супермаркет създава впечатление, че сте бързали и сте пазарували в последния момент.

Снимка: iStock

Кичозни бижута

Красиво колие или пръстен винаги са добра идея… стига да бъдат в класически стил, а не със сърца или надписи.

„Вероятността подобно бижу да изчезне незабавно след празника е голяма“, смятат експертите.

Те съветват да залагате на класически бижута.

Снимка: iStock

Цветя в последната минута

Цветята са неизменна част от празника, но не и когато бъдат избрани бързо.

Букетите трябва да се подбират отново с мисъл и идея, а не са да закупени в последния момент от супермаркета.

Снимка: iStock

Евтини дреболии

Всякакви недостатъчно добре обмислени подаръци, като мечета, тематични чаши и други от сорта не са добра идея. Те ще бъдат изхвърлени или в най-добрия случай – прибрани в някое чекмедже.

Снимка: iStock

Членска карта за фитнес

Това може да изглежда добра идея, тъй като фитнес таксите за доста скъпи, но е твърде рискована.

В денят на влюбените хората искат да се чувстват обичани и най-вече желани. Ако подарите членска карта за фитнес, така намеквате, че нещо не е наред с теглото и външния им вид.

Експертите са категорични, че този тип подарък трябва да се избягва.