Януари е понеделникът на годината – след като празничната еуфория около Коледа, Нова година и всички имени дни в началото на месеца вече ни е напуснала, следва завръщането към работния процес, по-високите сметки и зимния студ… А с това бързо отшумява и желанието ни да спазваме обещанията, които сме си дали в навечерието на новата година - как ще станем по-добра версия на себе си през следващите дванадесет месеца и прочее неща в този дух.

Но много новогодишните решения, свързани с потенето във фитнес залата или хапване на повече салата, е малко вероятно да издържат дълго във времето – независимо колкото искрени сте били в намеренията си първоначално – тъй като хората имат навика да губят мотивация само за няколко седмици.

А според спортната онлайн платформа Strava има дори определен ден, в който хората, взели решение да влязат в по-добра форма, е най-вероятно да се откажат от него. Този ден е доста подходящо наречен Денят на отказването.

Вторият петък от януари е известен като Деня на отказването, тъй като тогава е най-вероятно хората да се откажат от своите новогодишни решения. Изследването, проведено от социалната мрежа за спортисти, установява, че вторият петък на януари е съдбоносният ден, когато мотивацията на повечето може да започне да намалява.

Strava успява да определи втория петък през януари като Ден на отказването чрез анализиране на над 31,5 млн. активности през януари в глобален план. И когато говорим за Деня на отказването, имайте предвид, че тази година той се пада… днес!

Вижте повече за Деня на отказването в Ladyzone.bg.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!