Шеф Токев казва, че ако продължава да готви все така, за него ще се пишат книги. Димитър Тончев е най-младият участник в MasterChef, който успя да се пребори с конкуренцията и да стигне до финала. 

"Книгата за мен най-вероятно ще започне с баба ми. Ще напиша, че готвя добре, защото съм прекарвал много време с нея като дете. Тя готви прости неща, но ги прави идеално вкусни, дори една обикновена мусака да направи, я овкусява перфектно и използва идеалната техника."

Първите си самостоятелни опити в готвенето финалистът в MasterChef Димитър Тончев прави по ретро кулинарна книга. Опитва се да приготви целувки, но за разбиването използвал вилица и нищо не се получило.

Рецепти и снимки сега споделя в Инстаграм профила си и канала си в YouTube

На финала на MasterChef го подкрепят майка му, баща му и баба му, облечени в специално направени тениски: "Благодаря ти, че ни направи част от това", ми каза баща ми на финала, което наистина ме трогна."

За него до представянето на Митко в предаването по-важно било образованието му.

"Но готвенето наистина е моя страст и се радвам, че той ме оцени!", допълва Димитър.

Известно време Димитър живее в Англия, където изучава специалност, свързана с разработката на изкуствен интелект (AI). Но дъждовното време и хората там, за които казва, че не са му много любими, го връщат в слънчевия Пловдив. 

На първо време иска да открие барче за десерти, но е сигурен, че „този живот няма да го изживея, без да отворя поне един ресторант.“

Повече за десерта с баница и боза, който не успя да представи на финала, вижте в Ladyzone.bg.