Deep Purple са първият хедлайнер на фестивала Midalidare Rock In The Wine Valley 2024. Той ще се проведе между 12 и 14 юли, а бандата ще свири на 14 юли, неделя.

Продали повече от 100 милиона албума и пълнили световни арени в продължение на десетилетия, не е чудно, че авторитетната британска радиостанция Planet Rock обяви групата за "петата най-влиятелна група в историята".

На Световните музикални награди през 2008 г. групата получи и наградата "Легенда", а през 2016 г. беше включена в „Залата на славата“ на рокендрола. Deep Purple наистина са "рок кралски особи“, а албумът им Made In Japan е всеобщо приет като един от най-важните и влиятелни концертни албуми на всички времена.

Известна като една от най-трудолюбивите групи в историята, Deep Purple продължават да издават албуми №1 и да правят световни турнета от създаването си през 1968 г. насам без особена почивка. През 2007 г. (почти 40 години след създаването си) групата изнася 40 концерта във Франция и продължава да прекарва голяма част от годината си на път, разпродавайки арени по целия свят.

От днес в продажба са и ограничен брой еднодневни билети за деня на Deep Purple, 14 юли. Те са на цена от 120 лева. След като се изчерпят, няма да бъдат пускани повече еднодневни билети за деня.

На Midalidare Rock In The Wine Valley 2024 се очакват още Иън Гилън, Роджър Глоувър, Иън Пейс, Дон Ейри и Саймън Макбрайд да затвърдят своя легендарен статус.

Цените на билетите са следните: 180 лв. за тридневен билет и 120 лв. за еднодневен за 14 юли с хедлайнер Deep Purplе.