Даниела де Роса е ветеринарен лекар от Италия, която преди известно време се заразява с коронавирус. В свое видео, споделено на Napoli Fanpage.it, тя говори с прикрепен респиратор за това какво е преживяла и чувствала, докато се е лекувала. Целта й е само една - да събуди съвестта на хората.

Снимка: Колаж: Facebook/Napoli Fanpage.it/istock.com

"Аз съм жена на 43 години, бях в отлично здраве преди да ми се случи това. Като на сън се озовах вързана за този респиратор в битка със смърта и коронавируса. След смърта на моят баща това е най-страшното нещо, което трябваше да преживея. Борих се, за да мога да се върна при децата и семейството си.

Сега, след първата отрицателна проба, мога да си поема въздух, защото успях да се преборя.

Няма думи, с които може да се опише какво преживя моето тяло, душа и мисъл. Мога да кажа само едно - докато не усетиш безсилието, нещастно озовал се близо да смъртта, никога няма да разбереш какво е усещането.

Ето това е моето послание след много безмълвни дни заради затрудненото дишане. За съжаление не всички, но много хора още не могат да разберат за какво се говори. Може би са глупави или още не са достатчно уплашени. Ето за това съм сега на живо пред вас, ако може да видите болката в очите ми.

Малко дисциплина, съпричастност и човечност не струват нищо."

Цялата история и видео с монолога на лекарката вижте на ladyzone.bg