Режисьорът на "Трейнспотинг" Дани Бойл ще снима шестсериен телевизионен сериал за пънк иконите "Секс Пистълс", съобщава Би Би Си.

Сериалът е базиран на мемоарите на китариста Стив Джоунс, като в него ще участват Ансън Бун (познат от "1917") в ролята на Джон Лидън (Джони Ротън) и Луис Партридж ("Енола Холмс") като Сид Вишъс.

Звездата от "Игра на тронове" Мейси Уилямс играе "лицето на пънка" Памела Рук, известна още като Джордан, която е една от личностите, на които се приписва създаването на пънк визията - разпокъсани чорапогащници, остри токчета и черния грим около очите.

Снимка: Getty Images

Снимките на продукцията трябва да започнат през март за американската телевизионна мрежа FX, като компанията има договор за партньорство с Би Би Си за територията на Великобритания.

Сериалът е базиран на мемоарите "Lonely Boy: Tales From A Sex Pistol" на Стив Джоунс, които не се фокусирани единствено върху времето му със скандалната пънк група.

Роденият на Острова и израснал в Австралия актьор Тоби Уолъс ще играе Джоунс.

Снимка: Getty Images

Сидни Чандлър ще се превъплати в Криси Хайнд, звездата от "Притендърс", която има връзка с Джоунс в разгара на славата на "Секс Пистълс".

Ема Апълтън от "Вещицата" ще влезе в ролята на Нанси Спангън, американската приятелка на Сид Вишъс, която умира при мистериозни обстоятелства през октомври 1978 г. Вишъс, който има страхотни проблеми с наркотиците, е обвинен в убийството на приятелката си, като умира от свръхдоза хероин през 1979 г.

Снимка: Getty Images

Британска пънк група "Секс Пистълс" е създадена в Лондон през 1975 г. Бандата привличат вниманието върху себе си през 1976 г. с песента "Anarchy in the UK".

Друга култова песен на групата излиза на следващата година - "God Save The Queen", като е директно насочена срещу монархията и кралицата на Великобритания.