Първата среща на актрисата Диана Добрева с бъдещия й съпруг Ангел Еленков е като сцена от филм. Всички мислят, че тя си измисля, но ето каква е самата истина.

„Бях на 19 години и с моя приятелка хапвахме милинки в градинката пред НДК. Видях как отдалеч идват три момчета и погледът ми се задържа на едно от тях. Приятелката ми каза „Идват при нас да ни свалят, няма да им обръщаме внимание“, а аз не мога да откъсна поглед от красивото момче със сини очи. Когато дойдоха до нас, той падна на колене пред мен и каза „Нали знаете, че с вас ще се оженим и ще имаме дете?“, на което отговорих с „Да“. Той благодари, стана и си тръгна. Без да си разменим телефони. След което започнахме всеки ден да се срещаме случайно, например в тролея. В един момент ме попита за домашния телефон“ – разказа Диана Добрева преди две седмици в „Преди обед“.

Помолихме я да ни сподели продължението на романса й с Ангел.

Диана и Ангел през 1990 г., когато се виждат за първи път
Снимка: Личен архив

„Датата, на която се видяхме с Ангел за първи път, бе 22 август 1990 г. Станахме гаджета, но аз заминах да уча археология в Сорбоната, в Париж, а него го приеха в Московската духовна академия. Искаше да стане свещеник като дядо си. Започнахме огромна кореспонденция, защото международните разговори бяха много скъпи. След като се прибрахме в София, заживяхме заедно в малка къщичка под наем при една баба в „Лагера“, където дори нямахме баня, а само една малка тоалетна с мивчица“ – разказа ни актрисата.

В къщата двамата влюбени живеят една година, след което се женят. Няма ритуално предложение за брак, идеята узрява постепенно.

Вижте цялата история в LadyZone.bg

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!