Броени дни остават до тазгодишното издание на SoFest. На откритата лятна сцена в Кино Кабана при НДК от 4 до 6 септември обичани и известни музиканти, актьори, творци и писатели ще потопят зрителите в цветния свят на изкуството.

На 4 септември в 19:30 часа меломаните ще се докоснат до виртуозните балкански изпълнители Теодосий Спасов, Влатко Стефановски и Васил Хаджиманов.

Специално за SoFest триото ще представи както обичани парчета, така и най-новите си пиеси. Под звуците на музиката зрителите ще се насладят и на модното ревю “Традиция и настояще”, представено от дизайнери и студенти в Националната художествена академия.

На 5 септември в 19 часа SoFest ще зарадва публиката и феновете с младата, но ярка звездата на българската музикална сцена - Кирил Хаджиев-Тино. TINO and live band ще обогатят балканското участие с басиста Беркехан Кьороглу.

Заедно с тях в Кино Кабана ще са и обичаните литературни експериментатори от Пощенска кутия за приказки. Специално за SoFest балкански истории ще четат Гери Турийска, Любен Дилов, Георги Блажев, Цветелина Цветкова, Ники Илиев, Гери Стоянова, Ники Станоев, Косьо Лунгов, Камен Алипиев-Кедъра. 

На 6 септември в 19:30 часа на артистичната сцена среща ще си дадат завладяваща музика, нежен глас, модерна хореография и съвременен танц. Белослава и приятели в лицето на Антони Рикев и Росен Захариев ще изпълнят голяма част от синглите в предстоящия й пети студиен албум. 

През третата вечер на фестивала доказалият се хореограф Анна Пампулова ще представи танцовият спектакъл „Картини от една изложба.

И тази година SoFest ще предложи богата културна, образователна и развлекателна детска програма през двата уикенд дни. Ще има множество арт и образователни ателиета, игри и забавления. На 5 и 06 септември ще се проведе и тематичен базар, на който ще има изкушения за малчуганите и техните родители.

Билети за вечерните събития вече се продават в мрежата. Всички детски събития и SoFest базар ще са с вход свободен.