Често се казва, че животът на 40 тепърва започва. В случая на Бритни Спиърс това не са просто утешителни думи за отиващата си младост. В нейния случай животът ѝ наистина тепърва започва и през следващите години ни предстои да видим някои от най-интересните глави от историята на музикалния феномен, който заплени с музиката си цяло поколение в края на 90-те.

Снимка: Getty Images

Бритни Спиърс започва кариерата си съвсем млада. Още на 8 години тя става телевизионна звезда на „Дисни“, заедно с Кристина Агилера и Джъстин Тимбърлейк, които после също стават големи музикални звезди. През 1999 г. Бритни пуска дебютния си албум, който веднага оглавява всички класации. Част от него е песента „Baby One More Time“, която и до днес остава един от най-големите ѝ хитове (може да го чуете на следващата страница, заедно с други хитове на певицата).

През следващите години Бритни Спиърс става една от най-големите музикални звезди. Славата ѝ е толкова голяма, че младата жена няма дори миг спокойствие – папараци и фенове я следват навсякъде и всичко в живота ѝ става тема №1 в целия свят.

Снимка: Getty Images

През 2004 г. певицата се омъжва за Джейсън Алън Александър, но малко след това бракът е анулиран. Същата година Бритни сключва брак с рапъра Кевин Федерлайн. Те имат две деца, но през 2007 г. бракът им се разпада.

Под тежестта на раздялата и нестихващото медийно внимание, психиката на Бритни Спиърс се срива. За ужас на почитателите си певицата бръсне главата си и атакува група фотографи с чадър. В един от случаите Бритни се барикадира с по-малкия си син в банята в продължение на 3 часа, докато в крайна сметка не се налага да я изведат насила.

Снимка: Getty Images

Тези събития, подробно отразени в медиите, водят до това, че Бритни Спиърс попада в психиатрична клиника и губи попечителството над децата си. Съдът постановява, че младата жена не е в състояние да контролира огромното си богатство и баща ѝ е назначен като попечител, който трябва да го съхранява.

През последната година въпросът за премахване на попечителството се превърна в една от най-обсъжданите теми в света на шоубизнеса. Бритни на няколко пъти се изправи в съда, за да поиска свободата си и разказа шокиращи истории за нещата, които е преживявала под контрола на баща си.

Снимка: Getty Images

В крайна сметка Джеми Спиърс беше отстранен като попечител на Бритни, а попечителството беше вдигнато, така че тя да има възможност да бъде самостоятелна.

Още за Бритни и за това, което я очаква сега, когато е свободна, може да прочетете на LadyZone.bg: