Херцогинята на Съсекс Меган Маркъл си навлича все повече гнева на консервативното британско общество. Актрисата и съпруга на принц Хари губи симпатиите на англичаните заради “претенциозни” изисквания, пише “Хъфпост”.

Преди време стана ясно, че херцозите на Съсекс са изхарчили колосална сума, за да реставрират дома си “Фрогмор хаус”, където живеят с първото си дете Арчи. Сметката от 2,4 млн. паунда ще бъде платена от парите на данъкоплатците, което вбеси мнозина в британското общество и беше коментирано негативно от медиите.

Втори сериозен удар по имиджа на Меган Маркъл се случи по време на мач на Серина Уилямс на Уимбълдън.

Снимка: EPA

Актрисата посетила двубоя с две близки приятелки и публиката останала шокирана от претенциозните й изисквания към дискретност и спокойствие.

Личните охранители на Маркъл забранили на останалите присъстващи на мача да снимат херцогинята на Съсекс и дори да насочват камерите си в нейна посока.

Репортер на “Хъфпост”, присъствал на мача на Серина Уилямс, пише, че охранителят й направил забележка да не снима Маркъл, защото “тя присъствала на мача в лично качество”. Гардовете правели забележки и на други присъстващи, които насочвали камерите си към Маркъл.

Коментарите в британските медии също са негативни – според журналисти, които отразяват “Уимбълдън” е неправилно да се поставят такива ограничения за заснемане на мачовете, тъй като това е публично събитие и не би трябвало херцогинята на Съсекс да има “толкова завишени претенции”.