Британското издание на модната библия „Вог“ избра за корица на своя юлски брой не поредната световна звезда, а най-обикновени хора, които в момента са едни от най-важните на планетата ни – героите, които на предна линия поемат ударите в борбата с коронавируса.

Три различни корици отдават почит на три британки, които не са се поколебали дали да помагат или не – това са асистентката в супермаркет Аниса Омар, машинистът на влак Наргуа Хорсфорд и акушерката Рейчъл Милър.

Кориците изпращат силното и въздействащо послание „Новата фронтова линия: Празнуваме смелостта пред несгодите.“

Главният редактор на британския „Вог“ Едуард Енинфул коментира, че взел това решение в знак на признание към онези, които рискуват живота си заради този на другите. „Нашите герои днес са различни. Хората, на които се възхищаваме и подражаваме, са други и трябва да ги почетем.“, каза той.

В своя Инстаграм Енинфул отбелязва още: „Ако в началото на годината ми бяха казали, че юлската корица на списанието ще представя обикновена акушерка, машинист и асистент в супермаркет, нямаше да повярвам. Но докато нацията ни се бори с COVID-19, ние разчитаме на обикновените хора и на тяхната изключителна сила и доброта.“

Кой е фотографът, който заснема въздействащите кадри и как е успял да си свърши работата в условия на глобална пандемия - вижте на Ladyzone.bg: