Британският стендъп комик Джо Лисет вече официално се казва Хюго Бос. Причината – протест срещу известната модна компания, пише „Индипендънт“.

Смяната на името идва, след като стана ясно, че от „Хюго Бос“ преследват компании по цял свят, които използват в името си думата „бос“. Един от примерите, които Лисет дава е правните действия, които са предприети срещу малка компания за производство на пиво с името „Бос брюинг“.

В „Туитър“ комикът написа „Излиза, че „Хюго Бос“ (компания с около 2,7 млрд. доход годишно) е изпратила писмо за прекратяване на дейността на няколко малки бизнес начинания и организации, които използват думата „Бос“ в името си. В това число и малка компания за производство на пиво, като това им струва стотици хиляди под формата на правни такси и разходи“.

Той допълва, че очевидно модният гигант не желае никой да използва името им.

„За тяхно най-голямо съжаление тази седмица официално смених името си на Хюго Бос. Оттук нататък всички публикации тук ще бъдат от името на Хюго Бос, а не от името на Джо Лисет“, допълва той.

Новината за протеста на комика беше посрещната с огромно одобрение в социалните мрежи. Замесената малка компания за производство на пиво подкрепиха Лисет в начинанието.

„Вече е официално! Джо Лисет (имаме предвид Хюго) го направи! Това е най-брилянтният жест на подкрепа“, написаха от „Бос брюъри“.

Смяната на името вече е добавена и в официалната „Уикипедия“ страница на комика.

Атаката на британския комик не спира до тук. В редица публикации в „Туитър“ той открито се подиграва на модната компания.

Една от тях гласи „В исторически план, Хюго Бос не са правили униформи за нацистите. Съжалявам, ТОЗИ Хюго Бос не е правил униформи за нацистите“, визирайки историята на модния бранд по време на Втората световна война.