На 28 септември 2020 г. френската актриса, секс символ и активист за правата на животните Бриджит Бардо навършва 86 години. Загърбила кариерата си в киното още на 40, Бардо се отдава на хуманната кауза да защитава правата на животните.

Актрисата има зад гърба си множество филми - "И Бог създаде жената", "Вива Мария", Бабет отива на война", има записани над 60 песни, носител е и на Ордена на Почетния легион през 1985 г., но отказва да го приеме. Наред с това тя се омъжва 4 пъти и прави 4 опита за самоубийство. 

Едва ненавършила 16 години, се появява на корицата на списание „Ел“. Забелязва я френският режисьор и продуцент Роже Вадим, който съвсем скоро става неин любовник. Първият й опит за самоубийство е именно заради силната й любов към Вадим, на която родителите й пречат. Пъха главата си във фурната и я включва. За щастие я откриват навреме, преди да си нанесе сериозни щети.

Забременява от втория си съпруг Жак Шерие и има трудно домашно раждане. Така и не успява да установи близка връзка със сина си Никола. По-късно съпругът й поема попечителството върху детето. Именно това я кара да направи втори опит за самоубийство. На 26 г. поглъща шише с хапчета и си реже вените. Това че не е съзряла, за да бъде майка, вътрешно я убива. Никола и досега отбягва майка си, а децата му дори не говорят френски. 

На 40 години обявява публично, че „не иска да остарява на екрана“, затова се оттегля от шоубизнеса и започва да се занимава активно със защита на животните, като основава и фондация.

"Вече не мога да ходя, не мога да плувам. Но съм късметлийка, като виждат колко страдат животните. Изведнъж откривам, че няма от какво да се оплаквам", казва Бардо.

Снимка: Getty Images

Иска тленните й останки да бъдат положени в Сен Тропе. Властите са дали разрешение актрисата да бъде погребана в нейната вила заедно с домашни й любимци. Мечтата й е това място да стане музей за животните.

Цялата увлекателна, но и тъжна история на живота й прочетете в Ladyzone.bg: