Своеобразен празник за сетивата предстои за почитателите на оперната класика и руската сценична традиция у нас тази есен. Водещи артисти от най-големия руски театър за опера и балет в света - Болшой, ще пристигнат за първи път в София на 13 ноември в зала 1 на НДК.

Солистите на Болшой, водени от световноизвестните оперни певци Елена Зеленская (сопрано), Светлана Шилова (мецо сопрано), Андрей Григориев (баритон), Роман Муравицки (тенор), Олга Йонова (сопрано) и Ярослав Абаимов (тенор), ще очароват ценителите с певческо майсторство и въздействащи образи от най-обичаните класически заглавия. Всички те впечатляват с богатата си биография на най-престижните роли по световните оперни сцени.

Звездната плеяда руски солисти ще зарадва българската  публика с най-добрите произведения на Верди, Пучини, Гуно, Чайковски, Офенбах и Моцарт. Българската публика ще има възможността да чуе фрагменти от най-популярните опери в световен мащаб – „Тоска“, „Травиата“, „Турандот“, „Бохем“, „Риголето“ и „Кармен“.

Трупата на Болшой наброява над 900 изпълнители - певци, балетисти, музиканти. Болшой се е превърнал в един от символите на Русия за всички времена. Удостоен е с всички най-престижни отличия заради изключителната си роля в руските и световни перформативни изкуства.

Билетите за гала спектакъла са вече в продажба и са на цени между 50 и 160 лв. в зависимост от мястото в залата. Първите 500 билета от всички ценово категории са с 10% отстъпка.