Свикнали сме да четем новини за известни личности, които правят дарения на нуждаещи се. Рок звездата Бон Джоуви обаче разбира благотворителността по съвсем различен начин. Музикантът има два ресторанта, в които хора в нужда могат да се хранят по всяко време без пари.

Макар единият да е отворен през 2011 г., а другият – през 2016 г., новината отново е в заглавията на западни медии, след като в „Инстаграм“ бяха публикувани снимки, на които Бон Джоуви сам приготвя храната за посетителите в нужда.

 
 
 
View this post on Instagram

Chili is ready! Good luck to all the participants. #chillicookoff #hopeisdelicious

A post shared by Soul Kitchen (@jbjsoulkitchen) on

Единият ресторант се намира в района на Ню Джърси, а другият е близо до река Томс – район, който сериозно пострада при урагана „Санди“ през 2012 г.

И двете заведения са част от фондацията „Джон Бон Джоуви Соул“, чиято цел е да „прекъсне цикъла на глад, бедност и живот без дом“.

 
 
 
View this post on Instagram

@jonbonjovi thank you for helping out! #volunteering #fearlessleader

A post shared by Soul Kitchen (@jbjsoulkitchen) on

До момента ресторантите на Бон Джоуви са сервирали повече от 100 хил. порции както за нуждаещи се, така и за клиенти, които могат да си платят. В менютата няма упоменати цени, но тези, които все пак искат да платят за храната си, са окуражавани да дарят 20 долара. Парите отиват за издръжка на ресторанта и осигуряване на безплатна храна за хората в нужда.

 
 
 
View this post on Instagram

Happy Thanksgiving. May you be surrounded by people who love you. #grateful #happiness

A post shared by Soul Kitchen (@jbjsoulkitchen) on

Хората, които имат финансови затруднения се хранят напълно безплатно, като на много от тях се предлага и работа в кухнята, с която да изплатят храната си. От отварянето на ресторантите досега 54% от порциите са платени от дарения, а 46% са изработени от самите хора в нужда.

Девизът на инициативата е „Всички са добре дошли на нашата маса“.