Американски бизнесмен даде 6 млн. долара за реклама на университетска ветеринарна програма, спасила кучето му от рак.

30-секундното видео ще бъде излъчено в праймтайма на 54-тото издание на Супербоул – финалът на първенството на Националната футболна лига на САЩ.

Дейвид Макнийл разбира, че домашният му любимец – Скаут страда от агресивна форма на рак, а лекарите му дали 1% шанс да оживее.

Благодарение на усилията на експертите в Университета в Уисконсин, животното било подложено на химиотерапия и имунотерапия, а размерът на тумора намалял значително с времето.

Оказва се, че имало разсейки и в белите дробове на кучето, но ветеринарите успели да хванат болестта на време.

Днес Скаут е напълно излекуван и е едно „Щастливо куче“, както е озаглавена и рекламата. Любопитно е, че това не е първият път, в който животното влиза във фокуса по време на Супербоул.

Дейвид Макнийл споделя, че е приел новината за тумора изключително тежко. Именно затова решава да подпомогне ветеринарите и програмата им.

„Искаме да използваме най-голямото поле за изява, за да разкажем за Скаут и откритията, които се случват не само за животните. Проучването ще помогне за лечението на тумори при хората също. Има потенциала да спаси милиони животи от всички видове.

Първоначално попитали Макнийл защо просто не дари 6 млн. долара за университета, но бизнесменът сметнал, че благодарение на рекламата по време на едно от най-гледаните спортни събития в света, ще могат да се съберат още повече средства.

Тази вечер на Супербоул LIV един срещу друг се изправят „Канзас Сити Чийфс“ и „Сан Франциско Фортинайнърс“.

Сблъсъкът ще се играе на стадион „Хард рок“ в Маями и започва в 1:30 ч. българско време.