В продължение на много години писателят Дан Браун беше известен като скромен милионер и семеен мъж, който предпочита спокойния живот и писането на книги. Сега обаче тази представа е на път да стане на пух и прах, след като бившата му съпруга заведе дело срещу него и разкри подробности за личния му живот.

Изглежда в продължение на години Браун, който е един от най-популярните писатели на 21 век, е имал редица любовници, като най-продължителна е била връзката му с неизвестна дресьорка на коне. По думите на Блайт Браун, съпругата, с която Браун се разведе миналата година, писателят е давал стотици хиляди долари за подаръци на другата жена. Той ѝ е купил лек автомобил, камион за транспортиране на коне и изключително скъп породист кон.

Снимка: Getty Images

Всъщност през по-голямата част от 21-годишният им брак Дан Браун не е бил такъв, сподели бившата му съпруга пред вестник “Дейли Мейл”. Според нея обаче огромното богатство, което писателят натрупа благодарение на поредицата за Робърт Лангдън, най-известната книга от които е “Шифърът на Леонардо”, която получи изключително успешна екранизация от Рон Хауърд с Том Ханкс в главната роля.

Блайт обаче счита, че е била ощетена при развода, защото бившият ѝ съпруг е скрил приходите, които му е предстояло да получи. Жената чувства, че има право на част и от тези пари, тъй като именно тя го е убедила да започне да пише сериозно и му е подсказала идеята за “Шифърът на Леонардо”.

Дан Браун не е коментирал обвиненията относно изневерите, но публикува изявление, че в твърденията за укриване на приходи няма нищо вярно и бившата му съпруга е получила половината от значителното му състояние, което се изчислява на около 300 милиона долара.

На сайта LadyZone.bg може да прочетете още любопитни новини за шоубизнеса.