Бившият любовник на принцеса Даяна - Хаснат Кхан, коментира прочутото интервю, дадено от нея пред Би Би Си през 1995 г. Той обвини журналиста Мартин Башир, че е манипулирал Даяна по време на разговора в предаването „Панорама“.

„Едно от най-привлекателните качества на Даяна бе нейната уязвимост. Това я правеше още по-мила в очите на хората. Мартин използва тази уязвимост и я експлоатира“, споделя 62-годишният кардиолог пред „Дейли Мейл“. Неговата връзка с Даяна започва през 1995 г. и приключва няколко месеца преди смъртта й на 31 август 1997 г.

„Мартин Башир бе много убедителен пред Даяна, защото ползваше авторитета на Би Би Си. Въпреки благочестивия си вид обаче той й напълни главата с глупости. След предварителния разговор с него Даяна повярва, че принц Чарлз има връзка с детегледачката на синовете й. Освен това стана параноична и постоянно се притесняваше, че телефонните й разговори се записват“, коментира Хаснат Кхан, който много рядко говори за връзката си с принцесата. 

Кардиологът е присъствал на тази предварителна среща, състояла се в един пъб, и веднага след нея е посъветвал Даяна да бъде внимателна с журналиста.

„Още в самото начало Мартин започна с лични въпроси – защо с Даяна не се оженим, кога ще е сватбата и др. Това не ми хареса и предупредих Даяна да внимава. Разбира се, не съм наивник и знам, че тя искаше да даде подобно интервю, но ако Башир не бе толкова настоятелен, можеше и да не се стигне до разговора в „Панорама“, споделя Хаснат Кхан.

Появата на Даяна пред Би Би Си през ноември 1995 г. е историческа не само защото членовете на кралското семейство дават интервюта изключително рядко, а и заради шокиращото признание на принцесата, че в брака й с принц Чарлз е „малко пренаселено“ и всъщност са били „трима“ – визирайки дългогодишната приятелка на принца Камила Паркър Боулс.

Даяна и Чарлз са разделени от 1992 г., но именно интервюто пред Би Би Си принуждава кралица Елизабет да поиска от двойката официален развод. През 1996 г. той става факт.

Повече по темата можете да научите в LadyZone.bg

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!