Бирата, изготвена от суровина, престояла в слонски стомах и отделена по естествен път, жъне голям успех в Япония.
Пивоварната "Санкт Галън" нарече новия продукт Un, Коno Kuro, което е игра на думи с понятието тор. В този сложен процес не се използват традиционния за пивото изходен материал, а кафени зърна, престояли в храносмилателния тракт на животното.
Първата партида на странната напитка се харесала на познавачите, които дали висока оценка за вкуса й. Пивото оставяло незабравима след по небцето, с горчиво-сладък оттенък. Суровината идвала от Тайланд, от местната фондация за защита на слоновете "Златният триъгълник". Зърната са много скъпи – 35 грама струват 65 британски лири.
"Слонската бира" видя бял свят една година, след като бе лансирано "слонското кафе", престояло по същия начин в стомаха на гигантските животни. То се продаваше за 720 британски лири килограма.
Производителят "Санкт Галън" определи новата си бира като "шоколадово силно пиво", въпреки че в него няма и следа от шоколад. Напитката ще бъде пусната в продажба в новия магазин на фирмата в Токио.