Не само, че Били Айлиш отдавна е сред най-популярните автори на песни, но 19-годишната музикална сензация може да се похвали и като един от съвременните изпълнители с най-богат речник.

Според резултатите от скорошно проучване на експерти от WordTips авторката на хита "Bad Guy" демонстрира най-богат речник по отношение на песните, които създава - в сравнение с всеки друг съвременен изпълнител. В песните си Айлиш използва средно 169 уникални думи на 1000.

На обратната страна на медала са изпълнители като Трей Сонгз и Карли Рей Джепсен, които имат съответно 66 и 69 уникални думи на 1000.

В сравнение с музикалните легенди в класацията, разнообразието от думи в творчеството на Айлиш я поставя пред величия като Ханк Уилямс и Бони Райт, но Били не успява да задмине поетичния гений на Джим Морисън от The Doors, Бьорк, Джони Мичъл и Пати Смит - именно последната оглавява класацията на музикалните изпълнители с най-богат речник в творчеството си.

Сред съвременни звезди с богат речник челни позиции намират още Хари Стайлс (екс-One Direction) с 159 уникални думи от 1000, както и Лизо, която е на трето място със 153 уникални думи от 1000.

Вижте как изглежда цялото подреждане в Ladyzone.bg.